مواد پلاستیکی و تجهیزات برقی و الکترونیک

دسته: مقالات منتشر شده در 03 شهریور 1399
نوشته شده توسط Admin بازدید: 1635

نقش مواد پلاستیکی در تولید محصولات مختلف در حوزه تجهیزات برقی و الکترونیک

مواد پلاستیکی باعث افزایش میزان تقاضای تجهیزات الکترونیکی و برق شدند. تجهیزات برقی و الکترونیکی هم اکنون به عنوان بخش های بسیار مهمی از زندگی امروزه ما به شمار می‌آیند. ما از تجهیزات برقی برای تمامی موارد استفاده می‌کنیم و هنوز به میزان بسیار کمی در خصوص نحوه سر هم بندی آنها فکر می‌کنیم. بله همه این موضوع را می دانند که محصولات بسیار زیادی از خشک کننده های مو تا ماکروفرها از بردهای مدار های الکترونیکی ساخته شده اند. آیا میدانستید که مواد پلاستیکی یکی از بخش‌های بسیار مهم این تجهیزات به شمار می آیند؟ فقط با خود فکر کنید تمامی ماشین های ظرفشویی، ماکروفرها، قهوه ساز ها ،آبگیر میوه ها، یخچال ها و سایر موارد از پلاستیک ساخته شده اند و تمامی آن‌ها دستگاههایی می‌باشند که ما نمی‌توانیم بدون آنها زندگی کنیم. ساخت تمامی دستگاه های یاد شده بدون استفاده از عایق های پلاستیکی، محفظه های پلاستیکی، دسته های پلاستیکی و یا حتی قطعات پلاستیکی ممکن نخواهد بود و در واقع پلاستیک نقش بسیار مهمی در توسعه بیشتر تجهیزات الکترونیکی ایفا می کنند. ما از تلویزیون ها، سیستم های موسیقی، کامپیوترها، تلفن ها و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌کنیم و این پلاستیک‌ها هستند که امکان پیشرفت بیشتر را به وجود خواهند آورد و حتی قطعات پلاستیکی، بست ها و سایر المانهای طراحی ساخته شده از این مواد باعث ایجاد ایمنی، سبک وزنی و جذابیت بیشتر محصولات الکترونیکی خواهند شد. شاید ندانید که قطعات پلاستیکی نقشی در افزایش سازگاری محیطی این محصولات نیز ایفا می کنند و در حقیقت رشد تمامی صنایع پلاستیک که در صنعت الکترونیک و برق نقش دارند در حال افزایش می باشد و در طی ۲۵ سال آینده نیز همچنان این پیشرفت ادامه خواهد داشت.

 

مقدمات بکارگیری پلاستیک ها در صنایع الکترونیک و برقی

بطور کلی پلاستیک ها در صنعت برق و الکترونیک دارای دو دسته متفاوت می باشند. دسته اول که با نام ترموپلاستیک ها شناخته می شود و موادی همانند پلی اتیلن در آن قرار می گیرند. پلی اتیلن ماده‌ای بسیار معروف بوده و در این صنعت از مصارف بسیار زیادی برخوردار می باشد زیرا امکان ذوب و قالب گیری مجدد آن به دفعات متعدد وجود دارد. دسته دوم این پلاستیک‌ها را ترموست ها تشکیل می دهند همانند فرمالدهید اوره که در صنعت الکترونیک نیز نقش پررنگی دارد. پلاستیک های ترموست را نمی توان چندین بار ذوب و یا قالب گیری مجدد کرد اما از توانمندی بسیاری به منظور بهبود و دوام مواد برخوردارند. این دسته از پلاستیک ها گزینه مناسبی برای تولید قطعاتی همانند پیچ ها و مواد عایق نمی باشند زیرا در معرض حرارت قرار خواهند گرفت.

 

پلاستیک های موجود در حوزه الکترونیک

همانطور که پیش از این نیز یاد شد، لاستیک ها نقش بسیار مهمی در حوزه الکترونیک دارند و از آنها به منظور تولید محصولات مختلفی از محفظه ها تا پیچ های پلاستیکی، واشرهای پلاستیکی و تعدادی از بستهای ویژه استفاده می شود. در واقع می‌توان عنوان کرد که تمامی قطعاتی که از رسانایی الکتریکی جلوگیری می‌کنند و در دستگاههای برقی به کار برده می شوند را می توان از پلاستیک ساخت. آزادی در طراحی در کامپیوترهای شخصی، لپ تاپ ها و تلویزیون ها همگی به دلیل تنوع قطعات پلاستیکی به کار برده شده دران هاست.

 

بهبود بهداشت تجهیزات با بهره گیری از پلاستیک ها

تمامی محصولاتی که ما در محیط اطراف خود مشاهده می کنیم بدون توجه به نوع آنها به اتصال گرها نیاز دارد. واشر های پلاستیکی، پیچ های پلاستیکی و صنعت بسته های ساخته شده از این ماده به طور کلی در 20 سال اخیر افزایش قابل توجهی داشته است که این موضوع ناشی از یک فاکتوربا اهمیت می باشد. این فاکتور در این مورد خلاصه می شود که امکان شستشو و تمیز کردن این دسته از اتصال گر ها به راحتی فراهم خواهد شد. پلاستیک ها و ترکیبات ساخته شده از آنها امروزه در تولید محصولاتی به کار برده می شوند که در آنها رسانایی الکتریکی، بهداشت و سادگی در کاربری همگی اهمیت بسیار زیادی دارند. بهره برداری از مواد پلاستیکی به منظور ساخت دسته ها، روکش ها و پوشش های الکترونیکی و برقی، دسته های پلاستیکی و حتی اتصالات داخلی برای محصولات آشپزخانه ای، تجهیزات و محصولات به کاربرد در حوزه پزشکی باعث می شود که بهداشت و ایمنی تمامی محصولات برقی مدرن افزایش پیدا کند. به منظور به کارگیری مواد پلاستیکی در تولید محصولات نام برده شده ایمنی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است بنابراین قطعات پلاستیکی همانند پیچ ها و واشر های پلاستیکی معمولاً از مصارف بسیار زیادی در این حوزه برخوردارند زیرا آنها پوسیده نمی‌شوند و امکان شست و شو و نظافت آنها به سادگی فراهم خواهد شد. فناوری های پلاستیکی قطعات پلاستیکی و یا بستهای ساخته شده از این مواد در چه حوزه های دیگری کاربرد دارند؟

 

پلاستیک ها در تجهیزات برقی

می‌توان پلاستیک‌ها را به گونه ای ساخت که مقاومت زیادی در برابر ضربه و آتش داشته باشند و به همین دلیل است که تعداد زیادی از تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند که از آنها به منظور ساخت تجهیزات متفاوتی همانند دریل، ماشینهای چمن زن، جاروبرقی ها و سایر موارد استفاده کنند.

 

پلاستیک ها به عنوان تجهیزات اداری

پلاستیک ها مواد هوشمند، جذاب و با دوامی هستند که امکان تولید قطعات مختلف، صفحه کلیدها، محفظه ها، تلفن ها، دستگاههای فتوکپی و کامپیوترها از آنها وجود دارد.

 

مزیت های مواد پلاستیکی در این حوزه کدامند؟

پلاستیک ها به روشهای متفاوتی به بهبود تولیدات کمک کردند و تعدادی از ما هنوز آن را نمی دانیم. استفاده از آن ها در حوزه تجهیزات برقی از مزیت‌هایی برخوردار است که در این قسمت به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

  • عایق سازی برقی: پلاستیک ها استانداردهای زندگی ما را بسیار بالا برده و از تنوع بالایی نیز برخوردار هستند اما می توانند برای انسان ها خطرناک نیز باشند. از آنجایی که پلاستیک‌ها رسانای خوبی برای جریان الکتریکی نیستند بنابراین می‌توان از آنها در تولید بسیاری از محصولات بهره برد مانند اتصال یک قطعه به قطعه دیگر . به همین دلیل از طراحی های نوآورانه با استحکام و اندازه های متمایز انواع متفاوتی از پیچها، واشرها و دستگیره ها در این صنعت ساخته می‌شود. اخیراً پلی وینیل کلراید به عنوان یکی ازعایق سازهای سیم های برقی به کار برده می شوند و ترموست هایی که می توانند دمای بالاتر را تحمل کند نیز برای تولید سوئیچها، اتصالات نوری، پیچ ها و دستگیره ها به کار برده می شود. از سایر مصارف پلاستیک ها می‌توان به تولید محفظه های کامپیوتری، تجهیزات، محصولات زیبایی همانند خشک کننده مو و موبرهای برقی اشاره کرد. پلاستیک ها موادی بسیار ایده آل به منظور حفاظت از مصرف کنندگان در برابر خطرات ناشی از شوک الکتریکی می باشند.
  • وزن کم: اگر شما تجهیزات برقی قدیمی را با انواع نوین آنها مقایسه کنید متوجه می شوید که آنها بسیار سنگین تر هستند و محصولات جدید به دلیل بکارگیری پلاستیک‌ها از وزن بسیار کمتری برخوردارند. همچنین وزن سبک آنها باعث می شود تا به نیروی الکتریسیته کمتری برای آغاز به کار نیاز باشد.
  • آزادی در طراحی: صنعت تولیدی بیشتر پلاستیک‌ها را ترجیح می‌دهد زیرا این دسته از مواد می توانند طراحی های متفاوتی داشته باشند. می‌توان پلاستیک‌ها را با طراحی ها، استایل ها و یا انواع متفاوتی ساخت. مواد نام برده شده تناسب بسیار زیادی برای ایجاد منحنی های ارگودینامیک محور دارند که به منظور افزایش ایمنی، کاربری و بازدهی محصولات به کار برده می شود.
  • دوام بالا: پلاستیک ها دوام زیادی را به وجود می‌آورند به خصوص امروزه که ما از پلاستیک ها و مواد ترکیبی استفاده می کنیم. همانطور که پیش از این یاد شد آنها نقش مهمی در بهبود بهداشت محصولات نیز دارند و نگهداری از آنها را ساده می کنند. علاوه بر آن می‌توان عنوان کرد که امکان فرسایش و خوردگی آنها بسیار پایین می‌باشد و مقاومت خوبی در برابر اسیدها و نفت دارند.
  •  کاهش استفاده از انرژی: پلاستیک ها فقط حدود ۳ تا ۴ درصد از نفت را استفاده می کنند و ساخت آنها به انرژی و سوخت های فسیلی کمتری نیاز دارد. علاوه بر آن تولید آنها ارزان تر می باشد و برای محیط زیست نیز بهتر هستند.
  • قابلیت بازیافت: زمانی که عمر مفید محصولات پلاستیکی به پایان می‌رسد تعداد زیادی از آنها را می توان مجدداً بازیافت کرد و در این صورت مواد خام کاربردی کاهش پیدا کرده و انرژی بیشتری ذخیره خواهد شد.

 

مواد پلاستیکی با وجود تمامی مزایا با احتیاط زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد

بله ما با قاطعیت می‌توانیم عنوان کنیم که استفاده از پلاستیک ها در حوزه برق و الکترونیک باعث شده است تا تغییرات نو آورانه ای به وجود بیاید اما هنوز تعداد زیادی از مردم اعتقاد دارند که پلاستیک ها بخش بسیار بزرگی از این صنعت را به خود اختصاص می‌دهند و این درحالی است که پلاستیک ها تنها حدود ۱۷ درصد از تولیدات حوزه برقی را تشکیل می‌دهند. این تصور اشتباه از آنجایی ناشی می‌شود که پلاستیک ها به عنوان یکی از قابل مشاهده ترین بخش های به کار برده شده در این محصولات به شمار می‌آیند و به عنوان محفظه ها، بست ها و عایق سازها در تجهیزات الکترونیکی یافت می شود. پلاستیک ها حدود ۱۷ درصد از وزن و یا حدود یک پنجم از مواد به کار برده شده در حوزه ی الکترونیکی را به خود اختصاص می‌دهند.

مترجم: ف.آل احمد